Dette nettstedet bruker informasjonskapsler
×

 

 

.

Funksjonsmessig kan vi dele DRAUPNIRSALANE i tre grupper:

SP-torsjon, ELLE-torsjon, EMBLA-torsjon, ASK-torsjon og ORKA-torsjon

51dr elle front underDisse salene har en Draupnir epoxy-torsjonsbom. Epoxy er et høyteknologisk materiale som blir brukt i mye idrettsutstyr som eksempelvis ski og sykler. Det er et lett og sterkt materiale som ved forskjellige produksjonsteknikker får forskjellige egenskaper. Draupnir torsjonsbom er laget med stor og spenstig vridningsbevegelighet diagonalt i bommens lengderetning og med langt mindre bevegelighet mellom bak- og forsvissel. Bommen følger  hesteryggens bevegelser og gir dermed hesten stor bevegelsesfrihet. Rytteren vil kjenne hestens bevegelser svært godt, og hesten vil på samme måte lett føle rytterens seteinnvirkninger.

Dette er bommen for konkurranseryttere som ønsker å få det beste ut av seg og sin hest.

SP, ELLE, EMBLA, ASK og ORKA med fast bom

49dr elle fra hsideDesse salene har også bom av epoxy, men denne har mindre bevegelighet enn torsjonsbommen og gir dermed en noe større vektfordeling.

Det som gjør epoxy-bommene så unike, er at de er lette, sterke og har en spenstig fleksibilitet.

Dette er bom for både konkurranseryttere og tur/fritidsryttere.

SMART-BOM

Bommen i Draupnir SMART, er en bom laget i formstøpt plast med forsterking i metall. Den er noe tyngre enn epoxy-bommene og har en viss fleksibilitet, men ikke samme spenst. Bommen er konstruert slik at man ved å bytte ut bomjernet. Dette gjør at salen kan endres til å passe ulike hesterygger. Bommen har god bæreflate og fordeler trykket mot hesteryggen godt.

SMART er en god bom for fritids- og turrytteren, men også for ryttere som vil ri stevner og utvikle seg gjennom å gå på kurs.

Fortsatt vanskelig?

Vi er klar over at mange synes det er vansklig å velge sal - både størrelse og type. Ta gjerne kontakt med oss i Draupnir eller en av våre forhandlere!

 


TOP