Dette nettstedet bruker informasjonskapsler
×

 

 

.

Vakker og varig kvalitet

Utviklingen av våre saler er et arbeid som startet i 2005. Vi holder på fortsatt, og har tenkt å fortsette med det!

Vi har nå fått til en form og et materiale i bommene som gjør Draupnir salene unike.
I alle disse årene har vi brukt uendelig mange timer til å studere islandshestrygger og ulike saler. Vi har testet og studert våre Draupnir saler svært nøye, og bygget videre på det som har vært vellykket.
Detaljer vi ikke ha vært fornøyde med, har vi endret. Vi er nå både stolte og glade for kolleksjonen vi kan presentere.

Salbommen

Salbommen er grunnstammen i en sal. Fasongen og konstruksjonen av bommen danner grunnlaget for en god sal. Islandshesten er ikke en forminsket storhest. Formen på ryggen til islandshester er ofte ulik de tradisjonelle store ridehestene.

Dette har vi tatt på alvor i vårt arbeid med utviklingen av våre salbommer. Vi har manuelt laget modeller ut fra ulike islandshester.
Disse modellene har vi levert til et norsk firma som har dataskannet, tegnet og korrigert for avvik. Deretter har firmaet datafrest de nye modellene som vi igjen har testet og gjort nye korrigeringer på.
Deretter har vi fått justert og frest nye former.

I alle disse årene har vi studert og prøvd ut våre bom-modeller på mange titalls islandhester. Tonje sin jobb som veterinær med spesialfelt innen kiropraktikk på hest, har vært sentral i dette arbeidet. 

Valg av materialet til bommen har vi lagt stor vekt på. Bommen må være av et materiale som er lett, spenstig, sterkt, og som dessuten holder form etter lang bruk. For å få til dette er det brukt en spesiell type epoxybasert kompositt som er herdet slik at den gir utmerket resultat for de egenskapene som trengs i en salbom.

Vi mener nå at vi, med de ulike modellene vi har kommet fram til, har fått en sal til islandshest som er anatomisk tilpasset islandshestens rygg. I tillegg vet vi at hver eneste salbom er rett, symmetrisk og uten avvik.


TOP