Dette nettstedet bruker informasjonskapsler
×

 

 

.

Stian Pedersen med Draupnir EmblaVi har intervjuet en av våre egne utviklere, Stian Pedersen. Han forteller om kjennetegnene til en god sal, utviklingen av saler og ikke minst om den nye salen tilpasset kvinner: Draupnir Embla.
Stian forteller også om sitt samarbeid med Draupnir Hesteutstyr.

­- Hvordan vil du definere en god sal?
- En god sal gir rytteren en godt balansert sits, og gir rytteren rett sittesittilling for å ri godt. Den skal være komfortabel og uten ubehagelige kanter og sømmer. Alle ubehageligheter påvirker ridningen. En god sal skal på ingen måte irritere deg i ridningen, sier Stian Pedersen. Den gode salen skal dessuten fungere når hesten beveger seg. Alt for mange vurderer salen når hesten står i ro.

Han har vært ansvarlig for Draupnir SP – salen som har initialene hans som navn.
- Da jeg ble involvert med Draupnir Hesteutstyr, må jeg innrømme at jeg ikke var fornøyd med salbommene som ble brukt den gangen. Den første forutsetningen for å komme videre, var å få laget en ny salbom. Resultatet ble torsjonsbommen som er konstruert av Draupnir Hesteutstyr.
Denne salbommen gjorde det mulig å lage en sal med minst mulig avstand mellom hest og rytter – og det var dette jeg ønsket. I tillegg ga salen lårstøtte med sine korte kneputer. Korte kneputer gjør at også at kneet blir friere. Dette kan hjelpe ryttere som bruker for mye knelås.
På dette området var vi den første salprodusenten.

 - Har Draupnir SP vært et vellykket prosjekt sett fra din side?
- Ja, svarer Stian, - jeg har kontakt med veldig mange eliteryttere. Jeg vet godt at veldig mange har ønsket å ri med SP-salen. I de tilfellene de ikke har gjort dette, har krav fra sponsorer bestemt. Då denne måten er det på samme måte i mange andre idrettsgrener, pengene bestemmer.


TOP